Ernæring og handel

På temaet ”Ernæring og handel” kan du specialisere dig inden for turisme og handel, mad og sundhed eller en kombination.
Inden for turisme og handel vil du lære om ekspedition og servicering af kunder, indkøb, kasseregnskab samt markedsføring, der kan fremme både handel og turismeområdet.

På mad og sundhed vil du lære om ernæringsrigtig mad, indkøb samt tilberedning af både kolde og varme retter.
Ligeledes vil du lære om opdækning, servering ved bord samt af- og oprydning m.v.

Du vil ligeledes blive undervist i de 3 KUU fag: Arbejdspladslære, Samarbejdslære og Erhvervslære.
I de 3 KUU fag vil du bl.a. blive undervist i Adfærd og kropssprog, informationssøgning, personlig økonomi, samarbejde, konfliktløsning, grundlæggende IT, arbejdsmiljø, præsentation og fremlæggelse, jobsøgning, kommunikation, motion, sikkerhed mm.

Alt efter hvilken fagretning inden for temaet ”Ernæring og handel” du vælger, vil du komme i praktik i fx kantiner i private og offentlige virksomheder, kiosker, restauranter, hoteller, butikker, forlystelsesparker, turistbureauer m.v.

Under uddannelsen skal du også deltage i dansk og matematik, som afsluttes på D-niveau.

Desuden vil der blive udbudt forskellige certifikater og kursuser. Dette kan f.eks. være hygiejnecertifikat og førstehjælpskursus eller lignende relevante emner.

For at styrke sammenhold og den enkelte elevs sundhed, vil der være forskellige former for fysisk aktivitet lagt ind i ugeskemaet.

Løbende gennem uddannelsen vil der forekomme virksomhedsbesøg og ekskursioner til relevante steder.

Semester 1
Her arbejder du med at finde ud af hvad du vil satse på under uddannelsen og planlægge dit forløb.Du tester dine kompetencer og udarbejder en foreløbig forløbsplan sammen med din kontaktperson.Du får ny viden om dig selv og laver nye mål for din fremtid.

Du lærer hvordan du kan arbejde med din Portfolio.

Gennem praktisk arbejde på skolens værksteder stifter du bekendtskab med de forskellige håndværksmæssige fag.
Og du starter på dansk og matematik undervisning med henblik på at opnå et D-niveau i løbet af uddannelsen.

Der er mulighed for op til 8 ugers erhvervstræning i en virksomhed.
Gennem hele semesteret dokumenterer du din nye viden i en arbejdsportfolio, dette kan gøres ved hjælp af billeder, tekst, video mm.

Der er undervisning i de tre KUU fag som er Erhvervslære, Samarbejdslære og Arbejdspladslære i forskellige sammenhænge.

Semester 2
Her modtager du undervisning i de tre KUU fag som er Erhvervslære, samarbejdslære og Arbejdspladslære – og udfører erhvervsrelevante projekter på værkstedet.Der er undervisning i Dansk + Matematik med henblik på at opnå et D-niveau i løbet af uddannelsen.
Der er erhvervstræning i 4-8 uger i en eller flere virksomheder.Gennem hele modulet fortsætter du arbejdet med at dokumentere din nye viden i en arbejdsportfolio.

 

Semester 3
Her modtager du undervisning i de tre KUU fag som er Erhvervslære, samarbejdslære og Arbejdspladslære – og udfører erhvervsrelevante projekter på værkstedet.Der er undervisning i Dansk + Matematik med henblik på at opnå et D-niveau i løbet af uddannelsen.
Der afsluttes med eksamen i Dansk D-niveau.Der er erhvervstræning 4-8 uger i en eller flere virksomheder.

Du fortsætter arbejdet med at dokumentere din nye viden i en arbejdsportfolio.

 

 

Semester 4
Her modtager du undervisning i de tre KUU fag som er Erhvervslære, samarbejdslære og Arbejdspladslære – og udfører erhvervsrelevante projekter på værkstedet.
Herunder undervisning i Matematik med henblik på at opnå et D-niveau i løbet af uddannelsen.Der er erhvervstræning i 5-8 uger på en eller flere virksomheder.Har du brug for evt. supplerende kurser har du mulighed for det i 4.semester

 

Undervisning i obligatorisk kompetencegivende fag på D-niveau afsluttes med prøve efter gældende regler for faget.
Portfolioprøve som bedømmes med bestået/ikke bestået.

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter