Brandkursus

Brandkursus på Lolland produktionsskole

Kurset var delt op i to grupper et om morgenen og et om eftermiddagen.

00261.MTS_snapshot_00.46_[2015.03.03_12.08.02]Vi havde besøg af en fra brandvæsnet som kom og instruerede i elementær brandbekæmpelse.

Morgen holdet startede med noget teori hvor vi hørte lidt om de forskellige værktøjer de bruger inde for brandvæsnet og hvad der var smartest at gøre i en situation hvor der opstår brand vi hørte om nogle steder han havde været med og hvad der havde startet branden og hvordan man kunne forebygge brand. Vi hørte og så film om hvor hurtigt en brand kan opstå og sprede sig da vi så havde fået lidt viden om det meste blev der lavet en quiz på tavlen. Teorien tog halvanden time og derefter praktiske øvelser hvor vi lærte om de forskellige pulverslukkere. Se afsnittet neden under, for hvad mere vi prøvede.

Eftermiddagsholdet startede efter frokost hvor vi samles inde på rød stue og gennemgik noget teori vi så også klip af hvor hurtigt en brand kan udvikle sig vi gik udenfor og lærte de forskellige fortegnelser af de forskellige brandsluknings midler (A, B, C, D,E, F) og hvad de bruges til derefter lavede han nogle demonstrationer af hvad der sker hvis man hælder vand på en pande med varm olie og hvad der skete når en deodorant bliver varm danner den tryk og eksplodere og noget om forskellige dampe efter det prøvede vi (dem der havde lyst) at slukke en brand i en tønde med de forskellige pulverslukkere hvorefter vi prøvede at slukke en dukke med et brandtæppe.

00260.MTS_snapshot_03.26_[2015.03.03_12.04.03]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brandkurset indeholder ligeledes et brandkursus bevis.

00261.MTS_snapshot_00.22_[2015.03.03_12.07.23]